Algemene voorwaarden

1         Algemeen

1.1         Deze algemene voorwaarden (‘de Algemene Voorwaarden’) gelden als jij boodschappen bestelt en/of koopt bij Verpakkings Vrij Vegan. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van onze website www.VerpakkingsVrijVegan.nl, de bestellingen/reserveringen die je met ons sluit, de producten die je koopt vanuit onze bakfiets en alle overige diensten en producten die we aanbieden.

1.2         De Algemene Voorwaarden zijn de algemene voorwaarden van Verpakkings Vrij Vega B.V. gevestigd aan de Rijswijkstraat 75, 1062 ER te Amsterdam,  ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 82151954 (‘Verpakkings Vrij Vegan’, ‘wij’, ‘we’, ‘ons’ of ‘onze’). De overeenkomst tussen jou en Verpakkings Vrij Vegan, waar deze Algemene Voorwaarden onderdeel van uitmaken, valt onder Nederlands recht. 

1.3         We kunnen de Algemene Voorwaarden wijzigen. De gewijzigde Algemene Voorwaarden gaan in zodra deze online zijn aangepast en je een nieuwe bestelling plaatst. Bij een doorlopende bestelling gaan deze in nadat je door ons bent geïnformeerd en vier weken bedenktijd heb gehad.

 2         Aanbod

2.1         Op de website bieden wij onze producten aan. De actuele prijzen staan vermeld bij het product op het moment van bestellen en zijn ook zichtbaar of opvraagbaar bij de bakfiets. Verpakkings Vrij Vegan doet haar best de website zo correct en volledig mogelijk te houden maar kan niet zonder meer aansprakelijk worden gehouden bij fouten, bijvoorbeeld een overduidelijk te lage prijs.

2.2 Als er een aangepaste prijs geldt (een ‘Actieprijs’), staat deze op de website en geldt zolang de voorraad strekt of zo lang als de vermelde actieperiode op de website. Het kan zijn dat voor actieprijzen aanvullende voorwaarden gelden, als dit zo is dan staat dit vermeld op de website. Wanneer het een ‘OP=OP’ actie is, geldt de actieprijs tot het laatste product niet meer uit voorraad leverbaar is.

2.3   Bij de bestelling kunnen voorrijkosten worden berekend, afhankelijk van het totale bedrag dat je besteedt.

3         Eigen account

3.1         Wil je klant leuk worden? Voordat je een bestelling bij Verpakkings Vrij Vegan kan plaatsen maak je op de website een account aan. Als je een account aanmaakt moet je tenminste 18 jaar zijn. Het is alleen toegestaan om een account op eigen naam aan te maken.

3.2 Bij het aanmaken van jouw account verstrek je verschillende persoonsgegevens. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste gegevens en deze ook up-to-date te houden. Je kunt je gegevens altijd aanpassen in je account als er iets is gewijzigd.

3.3  Privacy is voor ons belangrijk! Daarom mag je er vanuit gaan dat wij jouw gegevens met zorg zullen verwerken. Als je wil weten hoe we dat dan precies doen, kun je dit nalezen in onze Privacyverklaring.

3.4         Het is belangrijk dat je de inlog gegevens die je kiest voor jouw profiel geheim houdt en voor jezelf zodat er geen misbruik kan worden gemaakt van jouw profiel. Voor het gebruik van je profiel ben je namelijk zelf verantwoordelijk. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade die je oploopt door bijvoorbeeld verkeerd of onbevoegd gebruik van jouw profiel. Alleen in het geval dat die schade is ontstaan door omstandigheden die aan ons zijn toe te rekenen kunnen wij misschien aansprakelijk worden gehouden.   

4         Overeenkomst

4.1         Zodra je boodschappen bestelt komt er een overeenkomst tot stand met Verpakkings Vrij Vegan, inclusief een betaalverplichting. Je ontvangt uiteraard een bestelbevestiging per e-mail. 

4.2         Mocht de levering door jouw schuld (bijvoorbeeld niet thuis zijn) niet door kunnen gaan ben je nog steeds de kort-houdbare producten en de daarbij behorende voorrijkosten verschuldigd. De lang houdbare producten kunnen op een later moment alsnog worden geleverd, al dan niet gecombineerd met nieuwe bestelde items.

5            Levering

5.1    De bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan fietst op een aantal dagdelen langs diverse stadsdelen/steden/dorpen. Bij het bestellen kies je zelf een tijdsperiode van degenen dat we in jouw woonplek leveren. Het is niet mogelijk om je producten op een ander dan de voor jouw woonplek beschikbare tijdsperiodes geleverd te krijgen. Voor actuele tijdsperiodes met de bijbehorende regionale indeling raadpleeg je onze website.

5.2 We sturen je vooraf een geschatte tijd waarop we verwachten bij jou te zijn. Dit kan altijd afwijken door onverwachte gebeurtenissen en we zullen je proberen hier zo goed mogelijk over te informeren. We zijn echter niet aansprakelijk voor een latere levering.

5.3 In geval van overmacht kan het voorkomen dat we niet kunnen leveren. Dit zullen we zo snel mogelijk laten weten en samen op zoek gaan naar de beste oplossing. Producten die je buiten jouw schuld niet geleverd krijg hoef je uiteraard niet te betalen.

5.4     Je kan het dagdeel dus kiezen en we laten je het levermoment weten. We gaan er dus van uit dat je ons niet mis loopt. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je ons toch misloopt, dan kunnen we jou helaas geen producten leveren – tenzij vooraf afspraken zijn gemaakt over het bij buren afleveren en/of in klaargezette potten of koelbox leveren. In dat geval ben je de online betaling van kort-houdbare producten en daarbij behorende voorrijkosten verschuldigd.

5.5 Verpakkings Vrij Vegan levert alleen in bepaalde gemeentes. Woon je buiten deze gemeentes dan kan je helaas niet bij ons bestellen. Vul eventueel het formulier bij de vaak gestelde vragen in om op de hoogte gehouden te worden wanneer je wel kan bestellen.

6         Betalen

6.1         Je betaalt de kort-houdbare producten en eventueel een voorschot op de voorrijkosten gemakkelijk online op de website via een van de aangeboden betalingsmogelijkheden, zoals SEPA machtiging, iDeal of via een credit card.

6.2         Het restant van het verschuldigde bedrag moet ter plekke bij de pinapparaat worden voldaan. Deze accepteert onder meer pinnen, contactloos betalen en de meest bekende credit cards.

6.3         Het kan zijn dat je van ons een vouchercode hebt ontvangen. Deze vouchercode vertegenwoordigd een specifieke waarde en deze waarde kun je ook gebruiken om de betaling mee te doen. Als de waarde van de vouchercode niet volledig dekkend is voor je bestelling, kies je voor het overige een van de andere betaalmogelijkheden.

7         Klachten 

7.1         Uiteraard hopen wij dat je geniet van onze producten. Als dat niet zo is dan horen wij graag! Gezien de verpakkingsvrije levering van de producten door Verpakkings Vrij Vegan is het niet mogelijk om producten te retourneren. 

7.2 Mocht het product niet voldoen aan de eisen die je normaal van dit product kan verwachten dan kan jij je geld terugkrijgen. Laat het ons weten via info@VerpakkingsVrijVegan.nl en dan kijken we naar de beste oplossing.

7.3    Gaat het niet zoals je had verwacht en is dat nog niet opgelost? Dan kun je altijd bij ons een klacht indienen door een bericht te sturen naar info@VerpakkingsVrijVegan.nl.

7.4   In het geval van een klacht nemen we zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van jouw klacht contact met je op.

8          Intellectuele eigendomsrechten

8.1    We zijn trots op onze website! De website is door intellectuele eigendomsrechten beschermd. Denk aan onze logo’s en beelden, maar bijvoorbeeld ook de achterliggende software, teksten, filmpjes en andere onderdelen van de website of diensten. Het is niet toegestaan om zomaar gebruik te maken van deze materialen of informatie, of delen daarvan, zonder dat je daar onze toestemming voor hebt gevraagd. Dat ziet ook op het openbaar maken, kopiëren of bewerken. Dit geldt niet als je het alleen voor persoonlijk gebruik doet.

Hulp nodig?

Contact ons op info@VerpakkingsVrijVegan.nl.