Vaak gestelde vragen

Lees hier de vaak gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail!

Hoe word ik klant?

Je kan op deze website een bestelling doen en een dagdeel kiezen, dan komen we vrijdag/zaterdag bij je langs. Een aantal producten moet je bestellen, de meeste producten kan je zowel bestellen als ter plekke kopen.

Eventueel kan je ter plekke bij de bezorger meteen voor de volgende keer bestellen, maar uiteraard mag je ook de tweede keer gewoon online bestellen.Wat is jullie levertermijn?

Verpakkings Vrij Vegan is geen reguliere webshop die alles na een aantal dagen levert. Wij leveren elke vrijdag en zaterdag. Als je uiterlijk woensdag bestelt kan je ons de eerstvolgende vrijdag of zaterdag verwachten; dat betekent dat bij bestellen op donderdag of vrijdag wij de week erop voor de deur staan. We hebben relatief veel tijd nodig omdat veel producten bij producten speciaal voor ons niet in plastic verpakt worden. We moeten dus voor de wekelijkse productie-cyclus bij de leveranciers al bestellen. Waar leveren jullie?

 

We leveren op dit moment in de plaatsen Amsterdam, Amstelveen, Duivendrecht, Diemen, Oudekerk aan de Amstel, Holysloot, Durgerdam, Ransdorp, Zunderdorp en Driemond. Later zullen we ons levergebied uitbreiden en ook in andere steden en dorpen gaan leveren, we kennen van interesse uit de Haarlemmermeer, Zaanstad en Weesp.


Wanneer leveren jullie?

 We leveren op dit moment op vrijdag en zaterdag, met het dagdeel afhankelijk van waar je precies woont. Zie onderaan de pagina “hoe werkt ‘t” voor de exacte dagdeel en regionale indeling.Werken jullie altijd met statiegeld?

Nee, elk product is ook los te krijgen, dus zonder statiegeld. Wel moet je dan eigen pot of bak gereed hebben.


 

Moet ik altijd van alles en nog wat klaar hebben staan?

De meeste producten bieden we ook in statiegeld aan. De producten voor wie dat niet geldt zijn meestal vegan kazen of burgers die per stuk verkocht worden. Als je geen eigen bak mee hebt, kan je deze ook mee krijgen in een papieren zak.


Hebben jullie ook een fysieke plek?

De bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan staat elke week op diverse punten te wachten op vaste plekken. Zie de onderste helft van de pagina hoe werkt het voor de exacte plekken.De bakfiets staat voor de deur en al mijn voorraadpotten zijn in gebruik – wat nu?

 Je kan dan je producten in statiegeld potten krijgen. Overigens kan je natuurlijk ook altijd een ‘aanvulling’ krijgen in een voorraadpot waar al wat in zit. De uitzonderingen zijn sojadrank en soyghurt: voor de houdbaarheid is het noodzakelijk om de flessen of bakjes waar dit in gaat tussendoor goed schoon te maken.


Waarom moeten sommige producten wel besteld worden?

De sojadrank, de soyghurt, de vegan kaas en de kiemgroenten zijn (zonder verpakking) beperkt houdbaar. We bestellen ze bij onze leveranciers dus ook weer aan de hand van de binnengekomen bestellingen. De leveranciers houden bij productie het gedeelte voor ons apart van de rest en pakken dat deel NIET in plastic. 

De lang houdbare producten kan je ook ter plekke nog kopen. We raden aan om vooral ook op de dag zelf te kijken of je nog pasta, noten of burgers wilt hebben – het bestellen is makkelijker omdat je voor veel producten minder ver vooruit hoeft te plannen.Zijn jullie producten biologisch? En hebben jullie keurmerken?


We kopen veel producten biologisch in en bij de meeste anderen weten we dat de productie gelijkwaardig of zelfs beter is dan biologisch. Formeel mogen we alleen niets als biologisch verkopen omdat we zelf niet biologisch zijn gecertificeerd en het gaat om onverpakte levensmiddelen.

Het zijn geen keurmerken maar we voeren met trots de onderstaande garanties:

Vegan-Friendly-Label-We-re-Vegan-1869x1363.png  Staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur ons dan een e-mail op info@VerpakkingsVrijVegan.nl.